دکتر شیرین جوان‌گروه

متخصص بیماری‌های قلب و عروق

آیا منیزیم برای قلب مفید است؟

نویسنده: دکتر شیرین جوان‌گروه

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در print
آیا منیزیم برای قلب مفید است؟

آیا منیزیم برای قلب مفید است؟

قلب برای سالم ماندن به انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله منیزیم وابسته است. این مادهٔ معدنیِ ضروری در بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی مختلف در بدن نقش دارد.

برای آگاهی بیشتر در مورد عملکرد منیزیم در سلامت قلب و عروق و اطمینان از دریافت کافیِ این مادهٔ معدنی ادامهٔ مطلب را بخوانید.

 

مقالات مرتبط:

منیزیم و قلب شما

منیزیم در واکنش‌های بیوشیمیایی عضلهٔ قلب که ضربان قلب را تولید می‌کنند نقش دارد.

قلب اندامی عضلانی است که از سه لایه بافت ساخته شده‌است. لایهٔ میانیْ عضلهٔ قلب است که به‌عنوان میوکارد شناخته می‌شود.

مانند تمام ماهیچه‌های بدن، عضلهٔ قلب نیز برای انقباض و انبساط به تعامل با کلسیم و منیزیم متکی است.

کلسیم فیبرهای عضلانی میوکارد را تحریک می‌کند تا کوتاه و منقبض شوند، درحالی‌که منیزیم اثر معکوس دارد. منیزیم کلسیم را مسدود می‌کند و به فیبرهای عضلانی اجازه می‌دهد تا آرام شوند. منیزیم این‌گونه در فرایند بیولوژیکیِ پیچیده‌ای که ضربان قلب را ایجاد می‌کند مشارکت دارد.

منیزیم همچنین نقشی کلیدی در پمپ سدیم-پتاسیم، آنزیمی که در تولید تکانه‌های الکتریکی نقش دارد، ایفا می‌کند. این تکانه‌های الکتریکی بخشی مهم از عملکرد سیستم قلبی عروقی هستند.

 

 

چگونه منیزیم کافی دریافت کنیم؟

مقدار منیزیم موردنیاز یک فرد بسته به سن و جنس او متفاوت است.

دستورالعمل‌های غذایی مصرف منیزیم را برای نوجوانان و بزرگسالان این‌گونه توصیه می‌کند:

  • بین ۱۴ تا ۱۸ سال: ۳۶۰ میلی‌گرم برای زنان، ۴۱۰ میلی‌گرم برای مردان
  • بین ۱۹ تا ۳۰ سال: ۳۱۰ میلی‌گرم برای زنان، ۴۰۰ میلی‌گرم برای مردان
  • ۳۱ سال و بالاتر: ۳۲۰ میلی‌گرم برای زنان، ۴۲۰ میلی‌گرم برای مردان

 

دستورالعمل‌های غذایی همچنین اشاره می‌کند که بسیاری از افراد منیزیم را در سطوحی کمتر از این مقدار مصرف می‌کنند.

خوردن مقدار زیادی غذاهای غنی از منیزیم در طول روز به شما در دریافت مقدار مناسب این مادهٔ معدنی کمک می‌کند. وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) و مؤسسهٔ ملی بهداشت (NIH) در مورد میزان منیزیم در غذاهای حاوی این ماده اطلاعاتی را ارائه می‌دهند. برای نمونه:

  • ۱ اونس (حدود ۲۸ گرم) بادام بودادهٔ خشک (۸۰ میلی‌گرم منیزیم)
  • نصف فنجان اسفناج آب‌پز (۷۸ میلی‌گرم منیزیم)
  • ۱ اونس (حدود ۲۸ گرم) بادام‌هندی بودادهٔ خشک (۷۴ میلی‌گرم منیزیم)
  • یک‌چهارم فنجان بادام‌زمینی تفت‌داده‌شده در روغن (۶۳ میلی‌گرم منیزیم)
  • نصف فنجان لوبیا سیاه پخته‌شده (۶۰ میلی‌گرم منیزیم)
  • ۲ قاشق غذاخوری کرهٔ بادام‌زمینی نرم (۴۹ میلی‌گرم منیزیم)

 

به‌خاطر داشته باشید که بدن شما فقط بین ۳۰ تا ۴۰ درصد منیزیم موجود در غذاها را جذب می‌کند.

گزینهٔ دیگر مصرف مکمل منیزیم است. همیشه پیش از شروع مصرف مکمل جدید با پزشک خود مشورت کنید. مکمل‌ها ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشند.

 

 

نکات مهم

منیزیم یک مادهٔ معدنی ضروری است که در صدها عملکرد بدن از جمله حفظ سلامت قلب نقش دارد. خوردن غذاهای غنی از منیزیم مانند اسفناج و مغزیجات به شما در دریافت مقدار توصیه‌شده کمک می‌کند.

 

 

منبع: