چه مکمل‌هایی برای قلب مفیدند؟

چه مکمل‌هایی برای قلب مفیدند؟

چه مکمل‌هایی برای قلب مفیدند؟

مکمل‌ها می‌توانند به استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و بسیاری دیگر از قسمت‌های بدن کمک کنند. اما در مورد قلب چطور؟ تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از مکمل‌ها به کاهش کلسترول، بهبود فشارخون و همچنین بهبود سایر عواملی که شما را در معرض خطر بیماری قلبی قرار می‌دهند کمک می‌کنند. بااین‌حال مشخص نیست که آیا آن‌ها تأثیری در جلوگیری از حملهٔ قلبی، سکتهٔ مغزی و سایر مشکلات دارند یا خیر.

مواد مغذی زیر می‌توانند مکمل‌های خوبی برای داشتن قلبی سالم باشند.

 

 

فیبر و استرول

فیبر. فیبر که به‌طور طبیعی در میوه‌ها، غلات، سبزیجات و حبوبات یافت می‌شود میزان کلسترولی را که بدن شما از غذا دریافت می‌کند کاهش می‌دهد. سعی کنید روزانه دست کم ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنید. مردانِ کمتر از ۵۱ سال باید ۳۸ گرم در روز مصرف کنند. بهتر است مقدار روزانهٔ فیبر را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، اما مکمل‌ها نیز گزینهٔ مناسب دیگری هستند.

شواهد زیادی وجود دارد که پوسته پسیلیوم بلوند که به‌طور معمول در مکمل‌های فیبر یافت می‌شود، به کاهش کلسترول بد و همچنین افزایش کلسترول خوب کمک می‌کند. سایر مکمل‌های فیبر شامل متیل سلولز، دکسترین گندم و کلسیم پلی کربوفیل است. چنانچه مکمل فیبر مصرف می‌کنید مقدار مصرفی را به‌آرامی افزایش دهید. این کار به جلوگیری از نفخ و گرفتگی عضلات کمک می‌کند. همچنین نوشیدن مایعات کافی هنگام افزایش مصرف فیبر بسیار مهم است.

استرول‌ها و استانول‌ها. این دو در مواد غذایی‌ای مانند مغزیجات و غلات یافت می‌شوند، همچنین می‌توانید آن‌ها را به صورت مکمل خریداری کنید. استرول‌ها و استانول‌ها مقدار کلسترولی را که بدن شما از غذا جذب می‌کند کاهش می‌دهند. آن‌ها همچنین به بسیاری از مواد غذایی مانند مارگارین، آب‌پرتقال و ماست افزوده می‌شوند. کارشناسان مصرف ۲ گرم در روز را برای کمک به کاهش کلسترول بد در افرادی که کلسترول بالا دارند توصیه می‌کنند.

 

مقالات مرتبط:

 

برخی مکمل‌های دیگر که ممکن است مزایایی داشته باشند

کوآنزیم Q10 یا CoQ10. بدن شما به‌طور طبیعی مقادیر کمی از این آنزیم را تولید می‌کند. به‌عنوان مکمل، CoQ10 ممکن است به کاهش فشارخون، به‌تنهایی یا همراه با داروها، کمک کند.

همچنین قرص‌های CoQ10، درمانی رایج برای عوارض جانبی داروهای کاهش‌دهندهٔ کلسترول به نام استاتین هستند. زیرا این داروها گاهی اوقات مقدار CoQ10 را که بدن به‌تنهایی تولید می‌کند کاهش می‌دهند. برخی از پزشکان افزودن مکمل CoQ10 را برای جبران کمبود این آنزیم پیشنهاد می‌کنند و امیدواراند که این کار مشکلاتی مانند درد و ضعف عضلانی را تسکین دهد. اما شواهد علمی استفاده از CoQ10 را برای دردِ عضلانیِ ناشی از استاتین‌ها تأیید نمی‌کند.

روغن ماهی. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و می‌تواند سطح تری‌گلیسیرید را که نوعی چربی ناسالم در خون است تا ۳۰ درصد کاهش دهد. روغن ماهی همچنین باعث بهبود فشارخون می‌شود. اما شواهد نشان نمی‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به بیماری قلبی را نیز کاهش می‌دهند. بهترین گزینه خوردن ماهی های حاویِ اسیدهای چرب امگا ۳ است. انجمن قلب آمریکا مصرف دست‌کم دو وعده ماهی در هفته را (هر وعده ۳.۵ اونس) به تمام افراد بزرگسال توصیه می‌کند.

سیر. سیر نه تنها باعث خوشمزه شدن تقریباً هرچیزی می‌شود، بلکه می‌تواند فشارخون را نیز تا حدی کاهش دهد. سیر تجمع پلاک در شریان‌ها و در نتیجه خطر لخته شدن خون را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که سیر هم در غذا و هم در مکمل‌ها ممکن است سودمند باشد.

چای سبز. تحقیقات نشان می‌دهد که هم عصاره و هم نوشیدنی چای سبز کلسترول بد و تری‌گلیسیرید را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش می‌دهند.

روغن تخم کتان. تخم کتان و روغن تخم کتان به کاهش سطح کلسترول منجر می‌شوند. اما مشخص نیست که آیا خطر کلی بیماری قلبی را نیز کاهش می‌دهند یا خیر.

اسید فولیک. اسید فولیک نوعی ویتامین ب است و سطح آمینواسید هموسیستئین را که با بیماری قلبی مرتبط است کاهش می‌دهد. اما مطالعات ثابت نکرده‌اند که اسید فولیک میزان تکرار حملات قلبی و سکته را نیز کاهش می‌دهد.

منیزیم. منیزیم به کنترل فشارخون کمک می‌کند و گاهی اوقات برای بهبود ریتم غیرطبیعی قلب نیز استفاده می‌شود.

مخمر برنج قرمز. بر اساس مطالعات متعدد، مخمر برنج قرمز ممکن است کلسترول کل، تری‌گلیسیرید و کلسترول بد را کاهش دهد. موناکولین K که یکی از مواد موجود در مخمر برنج قرمز است، مشابه ماده فعالی است که در داروی کلسترول وجود دارد. پیش از مصرف مخمر برنج قرمز با پزشک خود صحبت کنید.

 

 

استفادهٔ ایمن از مکمل‌ها

یک مکمل را تنها به این دلیل که برچسب «سلامت قلب» دارد خریداری نکنید. تضمینی وجود ندارد که همهٔ مکمل‌ها برای شما سودمند باشند و مصرف بیش‌از حد برخی از آن‌ها نیز ممکن است خطرناک باشد.

برای اطلاع از بالاترین حد ایمن برای ویتامین‌هایی که مصرف می‌کنید و همچنین مقدار توصیه‌شدهٔ روزانه با پزشک خود صحبت کنید.

به کارکرد مکمل توجه کنید و مطمئن شوید که واقعاً به آن نیاز دارید. از پزشک خود بپرسید که کدام محصول برای شما بهتر است. چنانچه بیماری قلبی دارید یا در معرض خطر بالای حملهٔ قلبی هستید، باید توصیه‌های پزشک خود را دنبال کنید. تلاش برای درمان یک بیماری جدی به صورت سرخود و با استفاده از مکمل‌های بدون نسخه کار بسیار خطرناکی است.

نکته: برخی از مکمل‌ها ممکن است با داروهای شما تداخل داشته و حتی دارای عوارض جانبی باشند. همیشه به پزشک خود بگویید که چه مکمل‌هایی را مصرف می‌کنید و هرگز برای جبران انتخاب‌های غذایی ضعیف خود به مکمل‌ها اتکا نکنید.

 

 

منبع: