چه زمانی برای درمان تپش قلب اقدام کنیم؟

چه زمانی برای درمان تپش قلب اقدام کنیم؟

چه زمانی برای درمان تپش قلب اقدام کنیم؟

تپش قلب می‌تواند احساسی موقتی باشد. ضربان قلب شما ممکن است تندتر یا شدیدتر باشد یا از ریتم طبیعی خود خارج شود.

درحالی‌که تپش قلب ممکن است ناشی از ورزش یا استرس باشد، همچنین می‌تواند نشان‌دهندهٔ مشکل قلبی باشد. اگر بیماری قلبی دارید، در معرض خطر بالای بیماری قلبی هستید، یا اگر تپش قلب با علائم دیگری همراه است یا علائم مداوم و آزاردهنده هستند، باید آن‌ها را جدی گرفت.

دانستن بسیاری از عواملی که می‌توانند باعث تپش قلب شوند، مهم است. این می‌تواند به شما کمک کند زمانی که آن‌ها دلیلی برای نگرانی نیستند یا زمانی که نشان‌دهندهٔ یک مشکل سلامتی بالقوهٔ جدی هستند، به شما کمک کند.

 

چه زمانی باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید؟

درحالی‌که تپش قلب در هر شرایطی ممکن است نگران‌کننده باشد، می‌تواند تغییرات زودگذر در ضربان قلب شما باشد که پاسخی به محرک‌های مختلف است، نه علائم یک بیماری زمینه‌ای.

بااین‌حال، شرایطی وجود دارد که باید فوری به یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا به مراقبت‌های پزشکی اورژانسی مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط:

 

علل خوش‌خیم

بسیاری از انواع تپش قلب نتیجهٔ علل شایعی هستند که با حذف محرک‌ها بهتر می‌شوند، مانند:

ورزش. اگر هنگام دویدن، شنا یا انجام برخی فعالیت‌های هوازی دیگر ضربان قلب‌تان بالا می‌رود، می‌توانید انتظار داشته باشید که در طول ورزش و بلافاصله پس از آن ضربان قلب‌تان شدیدتر شود. پس از توقف ورزش، تپش قلب باید شروع به کم شدن کند.

رژیم غذایی. رژیم غذایی شما همچنین ممکن است باعث تپش قلب شود. اگر قند خون پایین دارید، یک وعده‌ غذایی پرکربوهیدرات ممکن است باعث تپش قلب شود. به همین ترتیب، یک فنجان قهوهٔ اضافی یا یک نوشیدنی انرژی‌زای کافئین‌دار ممکن است قلب شما را تند کرده و سرتان کمی وزوز کند. اما همان‌طور که کافئین از بین می‌رود، این عوارض نیز باید از بین برود. نوشیدن الکل نیز ممکن است باعث تپش قلب شود.

استرس. رویدادهایی مانند ارائهٔ عمومی، انحراف برای جلوگیری از تصادف در جاده، و سایر لحظات کوتاه استرس ممکن است باعث تپش قلب، تعریق، حالت تهوع و سایر واکنش‌های فیزیکی شود. این‌ها باید احساسات موقتی باشند.

 

نگرانی متوسط

تپش قلب که در شرایط زیر رخ می‌دهد نگران‌کننده است؛ اما ممکن است یک اورژانس پزشکی نباشد. ازآنجاکه آن‌ها می‌توانند نشانه‌هایی از یک بیماری زمینه‌ای باشند، باید یک قرار ملاقات بگذارید تا علائم را با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی در میان بگذارید.

 

اضطراب: نگرانی بیش ازحد می‌تواند سیستم عصبی خودمختار بدن (به‌اصطلاح پاسخ جنگ یا گریز) را فعال کند. اگر علائم اضطراب زیر با عملکرد معمول شما تداخل پیدا کرد، به پزشک خود اطلاع دهید یا از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید:

  • تپش قلب
  • تنفس سریع و پی‌درپی
  • عضلات منقبض
  • حالت تهوع

 

بارداری. بدن شما در طول بارداری تغییرات زیادی را تجربه می‌کند. از جملهٔ آن‌ها افزایش ضربان قلب و میزان گردش خون در سراسر بدن شماست. نتیجه می‌تواند تپش قلب باشد که ممکن است به طور ناگهانی یا با ورزش ظاهر شود. همچنین ممکن است در اثر هورمون‌های بارداری تپش قلب داشته باشید. آن‌ها معمولاً اپیزودهای کوتاهی هستند، اما گاهی اوقات ممکن است نشانه‌هایی از چیز جدی‌تر باشند. در صورت تداوم، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

در شب. تپش قلب در شب ممکن است به دلیل تغییر در تنفس شما در هنگام خواب ایجاد شود. اگر این اتفاق به طور مکرر می‌افتد، می‌تواند نشانه‌ای از آریتمی یا شرایط دیگری باشد که باید ارزیابی شوند.

 

نگرانی جدی

سه علامت اصلی که تپش قلب شما ممکن است نشانهٔ اولیه یک مشکل سلامتی باشد عبارت‌اند از:

  • زمانی که مدت زیادی پس از فروکش‌کردن آن‌ها باقی می‌ماند.
  • هنگامی که آن‌ها اغلب بدون دلیل ظاهری مانند ورزش، استرس یا مصرف کافئین ظاهر می‌شوند، زیرا ممکن است نشان‌دهندهٔ آریتمی باشد.
  • زمانی که با علائم حمله قلبی یا آریتمی مانند درد قفسهٔ سینه، حالت تهوع، تنگی نفس، اضطراب شدید و تعریق غیرعادی همراه باشد.

 

اگر علائم حمله قلبی دارید، باید با ۱۱۵ تماس بگیرید یا به بخش اورژانس بیمارستان بروید.

بااین‌حال، اگر مطمئن نیستید که چگونه به تپش قلب واکنش نشان دهید، اما صدایی که در سرتان وجود دارد به شما می‌گوید که چیزی اشتباه است، به غریزهٔ خود اعتماد کنید. همیشه بهتر است در مورد احتیاط اشتباه کنید و یک ارزیابی پزشکی مناسب دریافت کنید تا اینکه در وسط یک اورژانس پزشکی قرار بگیرید.

 

 

بعد چه اتفاقی می‌افتد؟

قبل از اینکه در مورد تپش قلب به پزشک مراجعه کنید، به بهترین روش برای توصیف آن‌ها (تپش، بال‌زدن) فکر کنید. احتمالاً برخی یا همهٔ سؤالات زیر از شما پرسیده می‌شود:

  • تپش قلب از چه زمانی شروع شد؟
  • معمولاً چقدر باقی می‌ماند؟
  • هر چند وقت یک بار رخ می‌دهند؟
  • آیا چیزی به برطرف شدن آن‌ کمک می‌کند؟ چیزی که آن را بدتر کند؟
  • آیا فعالیت‌های خاصی معمولاً قبل از تپش قلب انجام می‌دهید؟
  • آیا علائم دیگری دارید؟

 

پیش از رفتن به‌قرار ملاقات، به جزئیات تاریخچهٔ پزشکی، سابقهٔ پزشکی خانوادگی خود فکر کنید و فهرستی از تمام داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید تهیه کنید.

 

یکی از آزمایش‌های اصلی که پزشک ممکن است برای درک بهتر تپش قلب شما توصیه کند، نوار قلب (ECG) است. الکترودهایی بر روی قفسهٔ سینه شما قرار می‌گیرند تا سیگنال‌های الکتریکی را که ضربان قلب شما را تنظیم می‌کنند، ضبط کنند. همچنین ممکن است برای بررسی علائم بیماری تیروئید، کمبود ویتامین‌ها و نشانگرهای بیماری قلبی آزمایش استرس و همچنین آزمایش خون انجام دهید.

تحقیقات منتشرشده در سال 2018 در مقاله ژورنالی نشان داد که انجام نوار قلب در اسرع وقت پس از شروع تپش قلب می‌تواند در تشخیص آریتمی قبل از تبدیل شدن به یک بیماری جدی بسیار مهم باشد.

به‌خاطر داشته باشید که نوار قلب فقط یک “عکس فوری” از قلب شما در آن زمان است و ممکن است کاری را که قلب شما در طول آریتمی یا هنگام تپش قلب انجام می‌دهد منعکس نکند.

درمان تپش قلب شما به علت آن بستگی دارد. آریتمی گاهی با دارو درمان می‌شود. در موارد جدی‌تر، ممکن است دستگاه‌هایی مانند ضربان‌ساز برای تنظیم ریتم قلب در قفسهٔ سینه شما کاشته شود.

 

سخن پایانی

تپش قلب می‌تواند هر کسی را تحت‌تأثیر قرار دهد و ممکن است تغییرات بی‌ضرری در ضربان قلب شما به دلیل ورزش، استرس، کافئین یا عوامل دیگر باشد.

بااین‌حال، تپش قلب همچنین می‌تواند نشانه‌ای از اضطراب جدی یا مشکل زمینه‌ای قلبی باشد.

دانستن زمان مراجعه به ارزیابی پزشکی برای تپش قلب می‌تواند به شما در تشخیص و درمان موردنیاز کمک کند. ایجاد تغییرات دیگر – مانند کاهش مصرف کافئین یا یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس – ممکن است به آرامش قلب شما کمک کند و به شما آرامش خاطر بدهد.

 

 

منبع: