تغذیه سالم برای کنترل قند خون و سلامت قلب
اگر دیابت دارید، برنامهٔ غذایی سالم شما نباید با برنامهٔ غذایی سالم برای افراد بدون دیابت تفاوت داشته باشد. در واقع، انجمن دیابت آمریکا (ADA) دستورالعملهای رژیمی توصیهشده برای عموم مردم را تکرار میکند: رژیم غذایی مبتنی بر میوهها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات (نخود و لوبیا) و محصولات لبنی کمچرب.
مصرف کربوهیدراتها
بااینحال، باید توجه ویژهای به مصرف کربوهیدرات خود داشته باشید. برای بیشتر افراد مبتلا به دیابت، کربوهیدراتها باید حدود 45 تا 55 درصد از کل کالری مصرفی شما در روز را تشکیل دهند.
اطمینان حاصل کنید که کربوهیدراتهای خود را عاقلانه انتخاب میکنید، در حالت ایدهآل، از سبزیجات، غلات کامل و میوهها.
سعی کنید از کربوهیدراتهای بسیار تصفیهشده مانند نان سفید، ماکارونی و برنج و همچنین آبنبات، نوشابههای شیرین و شیرینیها خودداری کنید. کربوهیدراتهای تصفیهشده باعث افزایش شدید قند خون میشوند و میتوانند سطح تریگلیسیرید خون را افزایش دهند.
مقالات مرتبط:
حقایقی در مورد فیبر
سبزیجات، میوهها و غلات سبوسدار نهتنها نسبت به کربوهیدراتهای تصفیهشده مواد مغذی بیشتری را بهازای هر کالری ارائه میدهند، بلکه اغلب سرشار از فیبر نیز هستند. بدن شما غذاهای پرفیبر را آهستهتر هضم میکند که به معنای افزایش متوسطتر در قند خون است.
فیبر به دو شکل وجود دارد: فیبر نامحلول، نوعی که در غلات کامل یافت میشود، و فیبر محلول که در لوبیا، نخود خشک، جو دوسر و میوهها یافت میشود. فیبرهای محلول به طور خاص به نظر میرسد با بهبود حساسیت به انسولین، سطح قند خون را کاهش میدهند که ممکن است به این معنی باشد که به داروهای دیابت کمتری نیازمند شوید.
علاوه بر این، تعدادی از مطالعات نشان میدهند که خوردن فیبر زیاد احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد و افراد مبتلا به دیابت باید تمام تلاش خود را برای کاهش خطر انجام دهند.
منبع: