اگر دیابت دارید، برنامه غذایی سالم شما نباید با برنامه غذایی سالم برای افراد بدون دیابت تفاوت داشته باشد. در واقع، انجمن دیابت آمریکا (ADA) دستورالعملهای رژیمی توصیه شده برای عموم مردم را تکرار میکند: رژیم غذایی مبتنی بر میوهها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات (نخود و لوبیا) و محصولات لبنی کمچرب.
کربوهیدراتها چگونه جا میگیرند
بااینحال، باید توجه ویژهای به مصرف کربوهیدرات خود داشته باشید. برای اکثر افراد مبتلا به دیابت، کربوهیدراتها باید حدود 45 تا 55 درصد از کل کالری مصرفی شما در روز را تشکیل دهند.
اطمینان حاصل کنید که کربوهیدراتهای خود را عاقلانه انتخاب میکنید – در حالت ایدهآل، از سبزیجات، غلات کامل و میوهها.
سعی کنید از کربوهیدراتهای بسیار تصفیه شده مانند نان سفید، ماکارونی و برنج و همچنین آبنبات، نوشابههای شیرین و شیرینیها خودداری کنید. کربوهیدراتهای تصفیه شده باعث افزایش شدید قند خون میشوند و میتوانند سطح تری گلیسیرید خون را افزایش دهند.
حقایقی در مورد فیبر
سبزیجات، میوهها و غلات سبوسدار نهتنها نسبت به کربوهیدراتهای تصفیه شده مواد مغذی بیشتری را بهازای هر کالری ارائه میدهند، بلکه تمایل دارند سرشار از فیبر نیز باشند. بدن شما غذاهای پر فیبر را آهستهتر هضم میکند – که به معنای افزایش متوسطتر در قند خون است.
فیبر به دو شکل وجود دارد: فیبر نامحلول، نوعی که در غلات کامل یافت میشود، و فیبر محلول که در لوبیا، نخود خشک، جو دوسر و میوهها یافت میشود. فیبرهای محلول به طور خاص به نظر میرسد با بهبود حساسیت به انسولین، سطح قند خون را کاهش میدهند که ممکن است به این معنی باشد که به داروهای دیابت کمتری نیاز دارید.
علاوه بر این، تعدادی از مطالعات نشان میدهند که خوردن فیبر زیاد شانس ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد و افراد مبتلا به دیابت باید تمام تلاش خود را برای کاهش خطر انجام دهند.
برای استراتژیهای هوشمندانهتر برای کنترل قند خون، به زندگی خوب با دیابت، گزارش سلامت ویژه از دانشکده پزشکی هاروارد مراجعه کنید.
منبع: