بهترین حالت‌ خوابیدن برای سلامت قلب کدام‌ است؟

بهترین حالت‌ خوابیدن برای سلامت قلب کدام‌ است؟

بهترین حالت‌ خوابیدن برای سلامت قلب کدام‌ است؟

شاید تابه‌حال به حالت بدن خود هنگام خواب فکر نکرده باشید، اما نحوهٔ خوابیدن می‌تواند بر سلامت کلی شما تأثیر بگذارد. هر حالتی مزایا و معایب خاص خود را دارد که ممکن است بخواهید هنگام خواب درنظر بگیرید.

برای نمونه، خوابیدن به پشت با یک بالش زیر کمر ممکن است به کمردرد کمک کند، اما همچنین ممکن است علائم آپنهٔ خواب را بدتر کند. خوابیدن به پهلو ممکن است برای آپنهٔ خواب بهتر باشد، اما ممکن است به ستون فقرات شما آسیب برساند.

اگر با بیماری قلبی سروکار دارید، ممکن است بخواهید از خوابیدن به پهلوی چپ خودداری کنید. تصور می‌شود که خوابیدن به این سمت ممکن است موقعیت قلب شما را در قفسهٔ سینه و فعالیت الکتریکی آن را تغییر دهد. هنوز مشخص نیست که آیا این تأثیر آن‌قدر چشمگیر است که نگران‌کننده باشد یا خیر.

به مطالعهٔ این مقاله ادامه دهید تا متوجه شوید چرا خوابیدن به پهلوی چپ ممکن است برای قلب شما مضر باشد. همچنین بهترین و بدترین حالت خوابیدن برای افراد مبتلا به بیماری قلبی بررسی خواهد شد.

 

مقالات مرتبط:

 

آیا خوابیدن به پهلوی چپ برای قلب مضر است؟

تحقیقات کمی در مورد بررسی اثرات حالت خوابیدن بر سلامت قلب وجود دارد. بااین‌حال، شواهدی وجود دارد که خوابیدن به پهلوی چپ ممکن است فشار بر قلب را افزایش دهد.

در سال ۱۹۹۷، محققان برای اولین‌بار متوجه شدند که خوابیدن به پهلو باعث تغییرات قابل‌توجهی در فعالیت الکتریکی قلب می‌شود که با الکتروکاردیوگرام (ECG) اندازه‌گیری شده‌بود. هنگامی که شرکت‌کنندگان به پهلوی چپ خود دراز کشیده بودند، محققان تأثیر محسوس‌تری پیدا کردند.

در مطالعه‌ای جدیدتر در سال ۲۰۱۸، محققان همچنین دریافتند که خوابیدن به پهلوی چپ با تغییرات ECG در شرکت‌کنندگان سالم مرتبط است. آن‌ها با استفاده از نوعی روش تصویربرداری به نام وکتور کاردیوگرافی دریافتند که خوابیدن به سمت چپ باعث جابه‌جایی و چرخش قلب می‌شود. تغییرات در فعالیت الکتریکی به این حرکت قلب نسبت داده شد.

هنگامی که شرکت‌کنندگان به پهلوی راست خود می‌خوابیدند، تقریباً هیچ تغییری در فعالیت ECG مشاهده نشد. محققان دریافتند که در این حالت خواب، قلب توسط لایهٔ نازکی از بافت بین ریه‌ها به نام مدیاستن در جای خود نگه داشته می‌شود.

حتی اگر درازکشیدن به پهلوی چپ ممکن است فعالیت الکتریکی قلب شما را تغییر دهد، هیچ مدرکی مبنی بر افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی درصورتی‌که از قبل به آن مبتلا نیستید، وجود ندارد.

بر اساس تجربهٔ شخصی، افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب اغلب ناراحتی و مشکل تنفسی را هنگام خوابیدن به پهلوی چپ گزارش می‌کنند. تحقیقات بیشتری باید انجام شود تا بفهمیم آیا خوابیدن به پهلوی چپ برای افراد مبتلا به بیماری قلبی خطرناک است یا چقدر ممکن است خطرناک باشد.

 

 

در مورد خوابیدن به پهلوی راست چطور؟

در مورد اینکه خوابیدن به پهلوی چپ یا راست برای قلب شما بهتر است، اختلاف‌نظر وجود دارد. برخی از کارشناسان خواب فکر می‌کنند که خوابیدن به پهلوی راست می‌تواند بزرگ‌سیاهرگ شما را فشرده کند. این سیاهرگی است که به سمت راست قلب وارد می‌شود.

بااین‌حال، در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خوابیدن به پهلوی راست خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد وجود ندارد و به‌نظر می‌رسد بی‌خطر باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ نشان داد که بیشتر شرکت‌کنندگان مبتلا به بیماری عضلهٔ قلب به نام کاردیومیوپاتی متسع متوالی ترجیح می‌دهند به‌جای سمت چپ به پهلوی راست بخوابند.

همچنین مروری بر مطالعات در سال ۲۰۱۹ نشان داد که هیچ تفاوتی در سلامت افراد باردار یا جنین آن‌ها هنگام خوابیدن به پهلوی چپ یا راست وجود ندارد. در اوایل بارداری سعی کنید به پهلو بخوابید. درازکشیدن به پهلو با زانوهای خم‌شده احتمالاً راحت‌ترین حالت با پیشرفت بارداری در شما خواهد بود.

برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که افراد باردار به پهلوی چپ بخوابند. ازآنجاکه کبد در سمت راست شکم قرار دارد، خوابیدن به سمت چپ به به‌دورنگه‌داشتن رحم از آن اندام بزرگ کمک می‌کند و همچنین کار قلب شما را آسان‌تر می‌کند؛ زیرا وزن جنین به ورید بزرگ، بزرگ‌سیاهرگ تحتانی که خون را از پاها و پاهای شما به قلب برمی‌گرداند تا جریان خون به جنین را بهبود بخشد، فشار وارد نمی‌کند.

 

بهترین حالت خواب برای قلب

در حال حاضر، هنوز مشخص نیست که بهترین وضعیت خواب برای سلامت قلب، اگر از قبل بیماری قلبی زمینه‌ای نداشته باشید، چیست. به‌احتمال زیاد، داشتن خواب باکیفیت مهم‌تر از وضعیت خواب شما است.

یک بررسی در سال ۲۰۱۸ از مطالعات منتشرشده در مجلهٔ پزشکی خواب بالینی نشان داد که کیفیت خواب ضعیف و مدت‌زمان کوتاه خواب با خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.

 

 

اگر نارسایی قلبی داشته‌اید چگونه باید بخوابید؟

اگر نارسایی قلبی داشته‌اید، باید با پزشک خود در مورد حالت‌های خوابی که باید از آن‌ها پرهیز کنید صحبت کنید.

خوابیدن به پهلوی راست ممکن است بهترین گزینه برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی باشد. اگرچه برخی افراد فکر می‌کنند خوابیدن به پهلوی راست می‌تواند جریان خون را به قلب محدود کند، اما شواهد کافی برای اثبات مضر بودن آن وجود ندارد.

اگر آپنهٔ خواب یا مشکلات تنفسی ندارید، خوابیدن به پشت نیز ممکن است گزینه‌ای مناسب برای شما باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ اثرات خوابیدن به پشت را در شرکت‌کنندگان مبتلا به نارسایی مزمن قلبی پایدار بررسی کرد. محققان دریافتند که این حالت خواب با ضعیف‌تر بودن اکسیژن‌رسانی خون، مکانیک تنفسی و حرکت خون در مقایسه با نشستن همراه است.

خوابیدن روی شکم ممکن است آپنهٔ خواب و خروپف را کاهش دهد، اما همچنین می‌تواند باعث درد گردن یا کمر شود. آپنهٔ خواب درمان‌نشده با افزایش خطر نارسایی قلبی همراه است و بسیاری از افراد با هر دوی این‌ها سروکار دارند.

اگر یک دفیبریلاتور کاردیوورتر (ICD) قابل‌کاشت دارید، ممکن است خوابیدن در سمت مخالف آن برای شما راحت‌تر باشد. بیشتر ICDها در سمت چپ قرار دارند.

 

 

در صورت داشتن بیماری قلبی از این حالت‌های خواب پرهیز کنید

هنوز مشخص نیست بهترین و بدترین وضعیت خواب برای افراد مبتلا به بیماری قلبی چیست. شواهدی وجود دارد که خوابیدن به پهلوی چپ ممکن است قلب شما را جابه‌جا و جریان الکتریکی‌اش را مختل کند. همچنین بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی گزارش می‌دهند که در این وضعیت مشکل تنفسی دارند.

خوابیدن به پشت ممکن است آپنهٔ خواب و خروپف را بدتر کند. اگر با هرگونه مشکل تنفسی‌ای روبه‌رو هستید، باید پیش از خوابیدن به پشت با پزشک خود صحبت کنید.

 

 

نتیجه‌گیری

در حال حاضر هنوز مشخص نیست که بهترین حالت خوابیدن برای سلامت قلب چیست. بنابر تجربهٔ شخصی به‌نظر می‌رسد بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی خوابیدن به پهلوی راست را راحت‌تر از پهلوی چپ می‌دانند.

اگرچه اطلاعات کمی در مورد بهترین وضعیت خوابیدن برای قلب وجود دارد، اما تحقیقات نشان داده‌است که خواب ناکافی یا کم‌کیفیت، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. اطمینان از استراحت کافی برای حفظ سلامت مطلوب قلب مهم است، صرف‌نظر از حالتی که در آن می‌خوابید.

 

 

منبع: