انواع اصلی آریتمی قلبی کداماند؟
آریتمی یا مشکلات ریتم قلب توسط بیش از 2 میلیون نفر در بریتانیا تجربه میشود. اکثر افرادی که ریتم قلب غیرطبیعی دارند، اگر به درستی تشخیص داده شود، میتوانند زندگی عادی داشته باشند.
انواع اصلی آریتمی عبارتاند از:
- فیبریلاسیون دهلیزی (AF) – این شایعترین نوع است که در آن قلب به طور نامنظم و سریعتر از حد طبیعی میتپد.
- تاکیکاردی فوق بطنی – دورههای ضربان قلب غیرطبیعی سریع در حالت استراحت
- برادیکاردی – ضربان قلب کندتر از حد طبیعی است
- بلوک قلب – ضربان قلب کندتر از حد طبیعی است و میتواند باعث فروپاشی افراد شود
- فیبریلاسیون بطنی – ریتم نادر، سریع و نامنظم ضربان قلب است که در صورت عدم درمان فوری بهسرعت منجر به ازدستدادن هوشیاری و مرگ ناگهانی میشود.
آریتمی میتواند همه گروههای سنی را تحتتأثیر قرار دهد، اما فیبریلاسیون دهلیزی در افراد مسن شایعتر است. مصرف بیش از حد الکل یا اضافهوزن احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش میدهد.
همچنین اگر بافت قلب شما به دلیل بیماری آسیبدیده باشد، ممکن است در معرض خطر ابتلا به آریتمی باشید – برای مثال، اگر حمله قلبی داشتهاید یا نارسایی قلبی داشتهاید، یا اگر به ویروس کرونا شدید (COVID-19) مبتلا شدهاید.
فیبریلاسیون دهلیزی یکی از علل شایع سکته است. داشتن فیبریلاسیون دهلیزی به این معنی است که خطر سکته مغزی شما 5 برابر بیشتر از افرادی است که ریتم قلبشان طبیعی است.
انواع خاصی از آریتمی در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی شدید رخ میدهد و میتواند باعث مرگ ناگهانی قلبی شود. این امر سالانه 100000 نفر را در بریتانیا میکشد. اگر آریتمیها زودتر تشخیص داده شوند، میتوان از برخی از این مرگها جلوگیری کرد.
محرکهای رایج برای آریتمی بیماریهای ویروسی، الکل، تنباکو، تغییر در وضعیت بدن، ورزش، نوشیدنیهای حاوی کافئین، برخی داروهای بدون نسخه و تجویز شده، و داروهای تفریحی غیرقانونی هستند.
پیشگیری از آریتمی
همیشه نمیتوان از ایجاد آریتمی جلوگیری کرد، اگرچه یک سبک زندگی سالم میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
هدف از درمان جلوگیری از اپیزودهای بعدی است. همچنین میتوانید سبک زندگی خود را تغییر دهید تا از برخی از محرکهای مشکل ریتم قلب خودداری کنید.
سیستم الکتریکی قلب شما
ریتم قلب توسط سیگنالهای الکتریکی کنترل میشود. آریتمی یک اختلال در ریتم قلب است. ممکن است خیلی آهسته، خیلی سریع یا نامنظم بزند.
این ناهنجاریها از یک ناراحتی یا ناراحتی جزئی تا یک مشکل بالقوه کشنده را شامل میشود.
علائم آریتمی
علائم آریتمی شامل تپش قلب، احساس سرگیجه، غش و تنگی نفس است، اگرچه داشتن این علائم همیشه به این معنی نیست که شما مشکل ریتم قلب دارید.
چکلیستهای ضربان قلب آریتمی اتحاد میتواند به شما در جمعآوری اطلاعات کمک کند تا در صورت داشتن هر یک از این علائم، با پزشک عمومی خود صحبت کنید.
تشخیص آریتمی
اگر علائم شما ادامه یافت یا سابقه مرگ ناگهانی غیرقابلتوضیح در خانواده شما وجود داشت، برای پزشک عمومی شما مهم است که شما را به یک متخصص قلب (یک متخصص قلب یا الکتروفیزیولوژیست متخصص در اختلالات ریتم قلب) ارجاع دهد.
مؤثرترین راه برای تشخیص آریتمی، ضبط الکتریکی ریتم قلب شما به نام الکتروکاردیوگرام (ECG) است. اگر ECG مشکلی پیدا نکرد، ممکن است نیاز به نظارت بیشتر بر قلب خود داشته باشید.
این ممکن است شامل پوشیدن یک دستگاه ضبط ECG قابلحمل کوچک برای 24 ساعت یا بیشتر باشد. این مانیتور هولتر یا مانیتورینگ ECG سرپایی نامیده میشود. ممکن است از برخی افراد خواسته شود تا 14 روز از مانیتور نوار قلب استفاده کنند.
اگر به نظر میرسد علائم شما با ورزش ایجاد میشود، ممکن است در حین استفاده از تردمیل یا دوچرخه ورزشی، برای ثبت ریتم قلب به ECG ورزشی نیاز باشد.
شما باید یک کپی از ECG خود را درخواست کنید. برای مراجعه به متخصص قلب یا متخصص ریتم قلب آن را با خود ببرید و همیشه یک نسخه از آن را برای استفاده در آینده نگه دارید.
سایر آزمایشات مورداستفاده در تشخیص آریتمی عبارتاند از:
- ضبطکننده رویدادهای قلبی – دستگاهی برای ثبت علائم گاهبهگاه در یک دوره زمانی زمانی که علائم را دارید
- مطالعه الکتروفیزیولوژیک (EP) – آزمایشی برای تعیین مشکلات سیگنالهای الکتریکی در قلب شما با عبور سیمهای نرم از ورید پا و داخل قلب درحالیکه آرام میکنید.
- اکوکاردیوگرافی (اکو) – اسکن اولتراسوند از قلب شما
درمان آریتمی
نحوه درمان آریتمی شما به این بستگی دارد که آریتمی سریع یا آهسته یا بلوک قلبی باشد. هر گونه علت زمینهای آریتمی شما، مانند نارسایی قلبی، نیز باید درمان شود.
درمانهای مورداستفاده برای آریتمی عبارتاند از:
- دارو – برای متوقف کردن یا جلوگیری از آریتمی یا کنترل سرعت آریتمی
- کاردیوورژن الکتریکی – درمانی که با استفاده از الکتریسیته به ضربان قلب به ریتم طبیعی باز میگردد درحالیکه بیهوش یا آرام میشوید.
- ابلیشن کاتتر – درمان سوراخ کلید تحت بیهوشی موضعی یا عمومی که بادقت بافت بیمار را در قلب که باعث آریتمی میشود از بین میبرد.
- ضربانساز – دستگاه کوچکی حاوی باتری مخصوص به خود که تحت بیحسی موضعی در قفسه سینه شما کاشته میشود. سیگنالهای الکتریکی برای انجام کار ضربانساز طبیعی در قلب شما تولید میکند تا به ضربان طبیعی آن کمک کند.
- دفیبریلاتور کاردیوورتر قابلکاشت (ICD) – دستگاهی شبیه به ضربانساز است که ضربان قلب شما را کنترل میکند و هر زمان که نیاز باشد قلب شما را به ریتم طبیعی باز میگرداند.
ایمن ماندن با آریتمی
اگر آریتمی دارید که بر رانندگی شما تأثیر میگذارد، باید به آژانس صدور گواهینامه رانندگی و خودرو (DVLA) اطلاع دهید.
اگر شغل شما شامل کار در ارتفاع یا با ماشینهایی است که میتواند خطرناک باشد، باید حداقل تا زمانی که آریتمی شما تشخیص داده شود یا درمان بیماری زمینهای خود را دریافت کنید، کار را متوقف کنید. از پزشک عمومی یا متخصص قلب خود مشاوره بگیرید
منبع: